Динамічні пріоритети у комутаційних вузлах телекомунікаційної мережі Формування динамічних пріоритетів у вузлах телекомунікаційної мережі

Автор(и)

  • Виктор Андреевич Артеменко НТУУ «КПИ» к.т.н., доцент кафедры «Автоматики и управления в технических системах»,

DOI:

https://doi.org/10.20535/1560-8956.20.2012.30698

Ключові слова:

телекомунікаційна мережа, динамічні системи, пріоритети, якість обслуговування

Анотація

У даній статті запропоновані дослідження розроблених математичних моделей системи з динамічними пріоритетами. Розглянута залежність середнього часу очікування для пакетів з вищим пріоритетом в порівнянні із стандартним протоколом, від інтенсивності. Визначена залежність середнього часу очікування від зміни значення пріоритету заявок для різних параметрів інтенсивності трафіку та різних потоків. Відображено залежності часів чекання для різних пріоритетів заявок.

Таким чином, дослідження запропонованих математичних моделей телекомунікаційної системи з динамічними пріоритетами показали, зменшення середнього часу очікування обслуговування для пакетів пріоритетніших протоколів, і, зменшення різниці середніх часів очікування при збільшенні відношення коефіцієнтів вартості, що визначають пріоритети протоколів, що відповідає, фактично, зближенню кривих на графіці.

Посилання

Артеменко В.А., Богданова Н.В., Формирование динамических приоритетов в узлах телекоммуникационной сети // Адаптивные системы автоматического управления. Региональный межвузовский сборник научных работ. – Выпуск (). – Днепропетровск, 2011. – С.

##submission.downloads##

Опубліковано

2012-11-23