Підхід до створення інформаційної системи для ведення обліку присутності за допомогою камери в режимі реального часу

Автор(и)

  • О. Гавриленко КПІ ім. Ігоря Сікорського, Ukraine
  • H. Богданова КПІ ім. Ігоря Сікорського, Ukraine
  • І. Сисак КПІ ім. Ігоря Сікорського, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.20535/1560-8956.43.2023.292256

Ключові слова:

інформаційна система, розпізнавання обличчя, режим реального часу, ідентифікація зображень, ведення обліку присутності

Анотація

Мета та завдання дослідження, наведеного в даній роботі, – створити інформаційну систему моніторингу відвідуваності студентів вищих навчальних закладів, за допомогою камери в режимі реального часу. Дана розробка (штучний інтелект) була створена за допомогою спрощення та вдосконалення окремих процесів розпізнавання обличь за рахунок машинного навчання з застосуванням алгоритмів для обробки та підготовки даних. Завдання розроблюваної системи – це моніторинг відвідуваності студентів вищих навчальних закладів, яка буде вести облік присутності студентів за допомогою live-камери. Об’єкт дослідження – процес розпізнавання обличь на відео. Предмет дослідження – методи та моделі розпізнавання обличь на відео.

Бібл. 9, іл. 6, табл. 1

Посилання

Сисак І. Р. Застосунок з контролю відвідуваності занять студентами вищих навчальних закладів: бакалавр: 126 Інформаційні системи та технології / Сисак Ігор Русланович – Київ, 2022. – 69 с.

RealTrac company. Застосунок з контролю відвідуваності занять студентами вищих навчальних закладів [Електронний ресурс] / RealTrac company // Automated timekeeping and attendance accounting system using RTLS. – 2016. – Режим доступу до ресурсу: https://real-trac.com/en/company/blog/automated-timekeeping-and-attendance-accounting-system-using-rtls/.

ЩО ТАКЕ СИСТЕМА RFID, В ЧОМУ ЇЇ ОСОБЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ [Електронний ресурс] // ARDIX. – 2019. – Режим доступу до ресурсу: https://idcard.com.ua/ua/blog/chto-takoe-sistema-rfid-v-chem-ee-osobennosti-ispolzovaniya/.

Пошук контурів лиця [Електронний ресурс] // OTUS. – 2017. – Режим доступу до ресурсу: https://habr.com/ru/company/otus/blog/460541/.

Голуб'як І. Методи розпізнавання обличь: Короткий Огляд [Електронний ресурс] / І. Голуб'як // ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника». – 2020. – Режим доступу до ресурсу: http://itcm.comp-sc.if.ua/2017/Holubiak.pdf.

Як технологія розпізнавання обличчя працює в натовпі? [Електронний ресурс] // WORLDVISION. – 2018. – Режим доступу до ресурсу: https://worldvision.com.ua/kak-tekhnologiya-raspoznavaniya-litsa-rabotaet-v-tolpe/.

Як працює технологія розпізнавання обличь? [Електронний ресурс] // SPILNO. – 2019. – Режим доступу до ресурсу: https://spilno.org/article/tekhnolohiya-rozpiznavannya-oblych-yak-tse-pratsyuye.

Як технологія штучного інтелекту розпізнає обличчя? [Електронний ресурс] // WORLDVISION. – 2020. – Режим доступу до ресурсу: https://worldvision.com.ua/kak-tekhnologiya-iskusstvennogo-intellekta-raspoznaet-litsa/.

Brush K. DEFINITION finite element analysis (FEA) [Електронний ресурс] / Kate Brush // TechTarget. – 2019. – Режим доступу до ресурсу: https://www.techtarget.com/searchsoftwarequality/definition/finite-element-analysis-FEA.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-12-01