Прикладна віртуальна машина

Автор(и)

  • Олександр Африканович Стенін д.т.н., проф. кафедри технічної кібернетики НТУУ "КПІ",

DOI:

https://doi.org/10.20535/1560-8956.23.2013.32221

Ключові слова:

динамическая интерпретация, брокер обработки, метамодель, метаданные, машина состояний, информационные системы

Анотація

Розглядаються проблеми створення прикладної віртуальної машини , побудови на її основі інфраструктури приватної хмари і розгортання в ній інформаційних систем та програм з динамічною інтерпретацією метамоделей , інтерактивністю і високим навантаженням . Ця машина створена на базі методик метапрограмування та уніфікованих компонентів з динамічною інтерпретацією метамоделей , брокерів запитів і трансляції подій , асинхронного програмування і неблокуючим вводом /виводом. Пропонуємий підхід дозволяє гнучко адаптувати ІС між собою, будувати високонавантажені API зі станом і динамічно модифікувати процеси обробки і програмні компоненти без зупинки обслуговування.

Посилання

Шемсединов Т.Г. Слой ИС с динамической интерпретацией метаданных. http://blog.meta-systems.com.ua/2011/01/blog-post_28.html

Л.Е.Карпов, В.Н.Юдин. Адаптивное управление по прецедентам основанное на классификации состояний управляемых объектов.- Электронный ресурс: http://cyberleninka.ru/article/n/adaptivnoe-upravlenie-po-pretsedentam

Стенін О.А., Тимошин Ю.А., Шемседінов Т.Г., інші. Розробка архітектури та технології обробки корпоративних розподілених джерел даних у середовищі Cloud Computing на основі метамоделей з їх динамічною інтерпретацією. – Звіт про н/т. роботу, НТУУ «КПІ», № держреєстрації 0112U001455, 2012р., 215стор.

Стенин А.А., Тимошин Ю.А., Шемсединов Т.Г. Метод динамической интерпретации метамоделей в разработке прикладных информационных систем.- Материалы международной научно- практической конференции ‘’Академическая наука – проблемы и достижения’’.-М.-2012.-сс.186 -192.

##submission.downloads##

Опубліковано

2013-12-07