Побудова та аналіз систем інтернет голосування та регістрації

Автор(и)

  • Олександр Африканович Стенін Національний технічний університет України "Київський . політехнічний інститут", професор кафедри технічної кібернетики, д-р техн. наук, професор.,

DOI:

https://doi.org/10.20535/1560-8956.24.2014.38198

Ключові слова:

система масового обслуговування, інтернет-голосування

Анотація

Системи електронного голосування та регістрації за умов сучасного рівня використання передбачають різноманітні види технічного виконання на основі сучасних інформаційних систем і технологій.

В статті розглянуто проблему забезпечення ефективної роботи систем виборів та регістрації в реальному часі за умов пікового навантаження, а також сформульовано математичну модель систем інтернет-виборів та інтернет-регістрації, в основу якої покладено теорія систем масового обслуговування. Окрема увага приділена проблемі коливання навантаження – визначення порогу пікового навантаження, і було запропоновано шляхи її вирішення.

В якості регулюючого елементу за мети безперебійного функціонування було запропоновано використання в каналах обслуговування модуля самодіагностики, що повинен частково забезпечити роботу ресурсу та ізолювати проблему без необхідності зупиняти всю систему.

Посилання

Ключковский Ю. Стабілізація виборчого законодавства – одне із основних завдань сучасної України / Вісник центральної виборчої комісії – 2008 - № 3(13) – с. 19-23.

Глобальні інформаційні системи та технології і моделі ефективного аналізу, опрацювання та захисту даних/ Под ред. В.В. Пасічника – Львів. Видавництво Львівської політехніки 2006, -348c.

Овчаров Л.А. Прикладные задачи теории массового обслуживания. – М. Машиностроение – 1969.-324c.

Вентцель Е.С. Теория вероятностей. –М. Наука 1964.-402 c.

Риордан Дж. Вероятностные системы обслуживания – М.: Связь, 1966, 184 с.

Олифер В.Г., Олифер Н.А. Компьютерные сети. Принципы технологии, протоколы – СпБ: Питер. – 2006 – 958 c.

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-02-25