Показники ефективності управління процесом виробництва електронних апаратів

Автор(и)

  • Вікторія Миколаївна Смолій д.т.н., доцент кафедри комп’ютерно - інтегрованих систем управління Технологічного інституту Східноукраїнського національного університету ім. Володимира Даля (м. Сєвєродонецьк),

DOI:

https://doi.org/10.20535/1560-8956.25.2014.39189

Ключові слова:

управление, показатель, процесс производства, электронный аппарат, метод анализа иерархий, эффективность управления

Анотація

Методом аналізу ієрархій вперше запропонована модель економічних і управлінських показників вигід і витрат управління виробництвом електронних апаратів, яка дозволяє досліджувати ефективність управління процесом виробництва електронних апаратів різного призначення.

Розроблена структура системи автоматизованого управління виробництвом електронного апарату, яка включає особу, що приймає рішення і систему підтримки прийняття рішення, що відстежують параметри і компонування блоків електронних апаратів і властивості технологічного процесу, порівнюючи ці параметри з допустимими значеннями і що перетворюють(видаючи рекомендації) з метою досягнення оптимальних їх поєднань на підставі методів теорії штучного інтелекту.

Сформована концептуальна модель предметної області, яка сполучає процес автоматизованого управління технологічним процесом виробництва електронного апарату з представленням електронного апарату і його складових, що дозволяє сформувати інструментарій керуючих дій на параметри і компонування електронного апарату і відстежити їх взаємозв'язок з властивостями технологічного процесу виробництва.

Запропонована нова концепція управління конструкторською підготовкою виробництва електронних апаратів, яка спирається на єдиний інформаційний простір компоновки електронного апарату, оперативного управління конструкторською підготовкою виробництва і системи управління ресурсами підприємства та дозволяє підвищити ефективність управління конструкторською підготовкою виробництва електронних апаратів.

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-10-16