Математичне моделювання вмісту розчиненого кисню та біохімічного вживання кисню у поверхневих водах

Автор(и)

  • Кирило Харитонович Зеленський – к.т.н., завідувач кафедрою комп’ютерного еколого-економічного моніторингу Університету «Україна», Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.20535/1560-8956.11.2007.34169

Анотація

Екологічні проблеми, що пов’язані із вживанням чистої води,  спонукають дослідження, спрямовані на виявлення  антропогенного впливу та запобігання негативних наслідків на стан поверхневих вод. У пропонованій роботі виконані дослідження щодо вмісту розчиненого кисню та біохімічного вживання кисню як одного з головних факторів, що визначають стан поверхневих вод.

Виконано математичне моделювання балансу РК—БВК, математична модель якого описується системою рівнянь у частинних похідних з відповідними початковими та межовими умовами. Отримані результати дозволяють вирішити задачу оптимального управління процесами формування балансу РК—БВК з метою забезпечення   життєдіяльності водних організмів у поверхневих водах.

Посилання

Згуровский М.З., Скопецкий В.В. и др. Численное моделирование распространения загрязнения в окружающей среде.—К.: Наукова думка, 1997.— 364 с.

Зеленський К.Х., Ігнатенко В.М., Коц О.П. Комп’ютерні методи прикладної математики.—К.: Академперіодика, 2002.—480 с.

Зеленский К.Х., Игнатенко В.Н., Коц А.П. Комп’ютерные методы прикладной математики. Т.2. Реализация. —К.: Академперіодика, 2000.—280 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2007-12-16